Тиждень біології та хімії

Екологічний квест

З 9 по 13 жовтня 2023 року в гімназії проходив тиждень біології та хімії (вчитель Олена ЩЕРБА).

Основне завдання тижня полягало в тому, щоб у ньому взяла участь вся школа.На кожен день тижня були заплановані конкретні заходи.

Інформація – це шлях до знань. Учні скористалися можливістю і поповнили свій інформаційний запас відвідавши виставку інформаційних стендів про нові відкриття та досягнення в різних галузях біології, цікаві факти про рослин, тварин, людину.

«Гра – це творчість, гра - це праця». Учні 6-9 класів взяли активну участь у пташиній вікторині, де перевірили свої знання про представників класу «Птахи». Переможцями стали такі учні гімназії: Марковіна Ангеліна, учениця 6 класу, Петров Іван, учень 7 класу, Марковін Тимофій, учень 8 класу та Фещенко Анастасія, учениця 9 класу.

Активно змагалися школярі у конкурсі загадок «На гостину до Флори і Фауни». Мета заходу: з допомогою загадок виявити знання учнів про живий світ, про рослини і тварини; розвивати увагу, логічне мислення, творчу уяву, вміння аналізувати, співставляти, порівнювати; виховувати любов до живої природи, захоплення її красою.

Учні початкових класів отримали подяки за участь в конкурсі малюнків «Природа і фантазія».

З учнями 6-9 класів було проведено інтелектуальну гру «Найрозумніший», яка сприяла формуванню та розвитку в учнів інтелектуального й духовного потенціалу, стимулювала творчу діяльність учнів. Перемогу здобули такі учні: Федоряк Ілля, учень 6 класу; ІІ місце – номінація «Біолог-інтелектуал»: Петров Іван, учень 7 класу; ІІІ місце – номінація «Юний розумник»: Марковіна Ангеліна, учениця 6 класу, Шерстюк Олександр, учень 7 класу.

Протягом дня проходив конкурс ерудитів серед учнів 6-9 класів. На дошці вивішувалися цікаві завдання, які супроводжувалися фотографіями, малюнками, схемами.

Екологічний квест «Природа і Ко» проводився серед учнів 7 – 9 класів. Гра розпочалася з вручення командам від класів першого конверту із завданням. Команди повинні правильно розв’язати завдання із відповіддю звернутися до вчителя у якого наступний конверт і т.д. Переможцем стала команда учнів 9 класу, яка першою отримала останній конверт, а також заохочувальні подарунки.

В четвер всі учні та працівники гімназії мали можливість відвідати фіто-бар «Материнка» та провести дегустацію різноманітних сортів чаю.

Учні школи з великим задоволенням приймали участь у виставці виробів з природного матеріалу «Який прекрасний світ, подивися!». Учні найкращих робіт були нагороджені грамотами! І місце – композиція «Осіння сімейка», Коваль М, учень 2 класу; ІІ місце – композиція «Балерини», Каюн Є., учениця 2 класу, колективна робота учнів 9 класу «Боровичок» та композиція «Осінній човен», Радько О., Щерба Д.; ІІІ місце – композиції Бурлак М., учениці 6 класу та Бурлак А, учня 2 класу.

Знання отримані під час проведення тижня хімії та біології стануть корисними в майбутньому кожному.

Кiлькiсть переглядiв: 40

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.