Тиждень математики

Тиждень математики в Томашгородській гімназії проходив з 16.10.2023 по 20.10.2023 (вчитель Тетяна ПРИТ) , цього року мав за мету навчити учнів працювати в команді, розвивати логічне мислення, пізнавальний інтерес, творчу активність та допитливість.

Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

Упродовж тижня учні розв’язували кросворди, ребуси, логічні та нестандартні задачі з практичним змістом, що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики фізики та інформатики у житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху.
Заходи були спрямовані на:розвиток творчої фантазії; вміння орієнтуватися в інформаційному просторі; підвищення інтерес до вивчення математики; розвиток пізнавальної діяльності; формування обов'язковості, відповідальності, креативності.

В понеділок учні розгадували ребуси, задачі за малюнками з тваринами.

Всі учні були активними та найбільше ребусів розгадав Данило Петров (6 кл.), Денис Тимощук ( 4 кл.), Іван Петров (7 кл.), Олександр Шерстюк (7 кл.), Артур Тимощук (8 клас), Олександра Радько (9 клас).

У вівторок учні 6, 7 класів взяли участь у квесті «Знайди скарб». Завдання у квесті були зашифровані QR- кодами. Перемогу у квесті здобули семикласники.

У середу пройшов конкурскапелюшків, панамок та інших головних уборів, виготовлених з геометричних фігур або прикрашених ними. Учні проявили креативність та кмітливість.

Також в цей день у 8 класі була проведена вікторина «Я люблю математику».

Найбільше правильних відповідей на запитання дав Олександр Щерба.

Дев’ятикласники у четвер дізналися цікаві факти про математику і математиків та змагалися у конкурсі «Відгадай прізвище математика». Перемогу виборола Олександра Радько.

Кожен учасник тижня математики отримав солодкі призи, а найактивніші ще й хороші оцінки з математики.

Тематичний тиждень сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предметів та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.

Кiлькiсть переглядiв: 35

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.